Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

VN Emilija-Romanje: Verstappen bez problema odnio pobjedu, Leclerc doživio razočarenje

[ad_1]

Vožena je zanimljiva zanimljiva i kišna Velika nagrada Emilija-Romanje, a bez problema pobjedu je odnio Nizozemac Max Verstappen.

Utrka je startala u mokrim uvjetima, a završila u suhim. U svemu tome se najbolje snašao Max Verstappen u Red Bullu i odnio svoju drugu pobjedu ove sezone ispred ekipnog kolege iz Red Bulla Sergija Pereza, te je ovo bila prva dvostruka pobjeda za Red Bull u 2022. godini i prva još od Velike nagrade Malezije 2016. godine.

Na trećem mjestu završio je McLarenov Lando Norris nakon što je izvrtanjem treće mjesto izgubio Charles Leclerc iz Ferrarija. Četvrti je završio George Russell u Mercedesu, a vrlo blizu iza njega na petom mjestu je završio Valtteri Bottas u Alfa Romeu.

Slabo šesto mjesto Charlesa Leclerca je slaba utjeha za ekipu iz Maranella, pogotovo nakon što je Sainz u prvom krugu okončao svoj nastup zbog kontakta s Ricciardom. Sedmo mjesto je osvojio Yuki Tsunoda u AlphaTauriju, što je njegov najbolji rezultat ove sezone dosad.

Prve bodove za sebe i ekipu su osvojili osmim mjestom Aston Martinov Sebastian Vettel i desetim mjestom Lance Stroll, a između njih je na devetom mjestu završio Haasov Kevin Magnussen.

SCsport.ba