Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Ponovo drama u završnici Croatia Rallyja: Kalle Rovanpera slavio ispred Otta Tanaka

[ad_1]

Svi se dobro sjećaju prošlogodišnjeg Wolf Power Stagea u Kumrovcu na Croatia Rallyju, kada su dramatičnu završnicu osigurali Evans i Ogier, a sada su u glavnim ulogama bili Kalle Rovanpera i Ott Tanak.

Finac Rovanpera (Toyota) slavio je na ovogodišnjem WRC Croatia Rallyju i tako došao do nove pobjede u karijeri, a u samom finišu bilo je veoma dramatično.

Od samog početka Croatia Rallyja, od petka, Rovanpera je vodio nakon svakog brzinskog ispita. No, pljusak i prikladnije gume koje je imao Tanak na 19., pretposljednjem brzincu, okrenule su stvari na samom vrhu redoslijeda.

Došli su na Wolf Power Stage s 1.4 sekunde prednosti za Estonca u odnosu na mladog Finca, a onda je Rovanpera uzeo ukupnu pobjedu s 4.3 sekunde prednosti. Bio je najbrži na 20. brzincu s vremenom 9:01.8 minuta, Tanak je zaostao za 5.6 sekundi. Evans je bio treći na Power Stageu.

Dramu je proživljavao i Neuville koji je proklizao u grabu i izgubio dosta vremena, no u ukupnom poretku imao je prednost nad Breenom više od minute i pol, tako da je i sa zaostatkom u Kumrovcu uspio uzeti treće mjesto u ukupnom poretku.

SCsport.ba