Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Ovo je sve što znamo o budućem Galaxy S22 FE i sve što možemo očekivati

Prije svega, uzmite u obzir da se predstavljanje Galaxy S22 FE očekuje nekad krajem ove ili početkom sljedeće godine, a informacije koje imamo su još neslužbene te su one kao takve podložne promjenama.

Galaxy S21 FE

Što se tiče izgleda, Galaxy S22 FE bi mogao izgledao poput trenutno vodećih Galaxy S22 i Galaxy S22+. Trebao bi imati istaknut modul kamere i ravan zaslon.

Što se tiče ostalih hardverskih specifikacija, možemo samo nagađati da će se Samsung držati dosadašnje prakse u smislu čipa, kamera i softvera.

Da krenemo po redu, nedavno su se pojavile glasine kako bi Galaxy S22 FE mogao biti pokretan MediaTek Dimensity 9000 čipom, međutim taj scenarij i nije toliko vjerojatan (eventualno u nekim azijskim zemljama). Vjerojatniji scenarij su Exynos 2200 i Snapdragon 8 Gen 1 (naravno ovisno o tržištu).

Sljedeća na redu je kamera, nažalost još nismo čuli nikakve glasine o sustavu kamera koje će koristiti Galaxy S22 FE, ali ako Samsung nastavi sa sad već uobičajenom praksom, S22 FE će donijeti flagship razinu glavne kamere, dok će ostale vjerojatno biti telephoto i širokokutni senzori.

Samsung je koristio istu konfiguraciju kamere od 12MP+8MP+12MP za Galaxy S20 FE i Galaxy S21 FE, te stoga vjerujemo da bi sa S22 FE Samsung mogao donijeti određene promjene.

Što se tiče softvera, ove godine je Samsung otišao korak dalje kada je proširio svoju politiku podrške, tj. kada je najavio kako će osigurati četiri velike Android nadogradnje za odabrane Galaxy telefone i tablete.

Ova odluka se odnosi čak i na midrange uređaje poput Galaxy A33 i A53 te stoga nema razloga da Galaxy S22 FE bude izostavljen. Još jedna olakotna okolnost je ako se S22 FE pojavi početkom sljedeće godine tada bi najvjerojatnije stigao s Androidom 13, što znači da bi dobio čak i Android 17 (naravno ako Google nastavi istim tempom izdavati Androide).

 Kakvo je Vaše mišljenje o svemu tome?

Pišite nam u komentarima.

Bajtbox