Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Poznati leaker podijelio još neke detalje o dizajnu iPhonea 14 Pro

Ubrzo nakon što je predstavljena iPhone 13 serija, počele su se pojavljivati glasine o iPhone 14 seriji. Ono što je gotovo sigurno i što su prenijeli svi pouzdani portali, jeste to da će Apple ove godine na jesen predstaviti četiri iPhone 14 modela – iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max i iPhone 14 Max, koji će stići umjesto iPhonea 14 mini. Dosadašnje glasine ukazivale su na to da će iPhone 14 serija donijeti dugo očekivanu promjenu dizajna prednje strane, no to bi se moglo odnositi samo na Pro inačice. Danas je jedan poznati leaker podijelio još neke detalje o dizajnu iPhonea 14 Pro.

I dok ovih dana stižu izvještaji o rastućoj potražnji za iPhoneom 13 Pro i iPhoneom 13 Pro Max, leaker Ice Universe prenosi još neke detalje o iPhoneu 14 Pro. On je tako podijelio CAD rendere iPhonea 13 Pro i iPhonea 14 Pro.

Pored već poznate promjene pri vrhu ekrana, gdje će iPhone 14 Pro umjesto klasičnog zuba imati pilulu i rupicu, Ice Universe ukazuje na to da će iPhone 14 Pro imati nešto tanje okvire od prethodnika. To i primjećujemo na ovim CAD renderima, no ne radi se o velikoj razlici, ali ona je ipak tu.

Ono što još primjećujemo jeste to da je iPhone 14 Pro nešto zaobljeniji u odnosu na prethodnika, a čini se i da je tipka za uključivanje, odnosno isključivanje uređaja na desnoj bočnoj strani nešto malo niže pozicionirana.

Dosadašnje glasine ukazuju na to da će iPhone 14 Pro i obični iPhone 14 doći sa 6.1-inčnim ekranima, dok će iPhone 14 Pro Max i iPhone 14 Max imati ekrane od 6.7“. Svi ekrani će stići sa 120Hz podrškom.

Bajtbox