Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Ovo je POCO F4 GT! – Može li u kategoriju flagship killera?

POCO je danas globalno predstavio nasljednika POCO F3 GT telefona – POCO F4 GT. Telefon se s razlogom može svrstati u kategoriju flagship killera, jer posjeduje neke zaista impresivne specifikacije uz znatno nižu cijenu u odnosu na flagship uređaje.

POCO F4 GT posjeduje AMOLED ekran dijagonale 6,67“. Ekran je ravan i dolazi sa brzinom osvježavanja od 120 Hz. Rupica koja se nalazi pri vrhu u sebi krije prednju kameru sa senzorom od 20 MP. Radi se o Sony IMX596 senzoru. Kako je telefon usmjeren na gejmere, on posjeduje i fizičke tipke za igranje, no mogu poslužiti i izvan igara.

Na zadnjoj strani telefona posjeduje još jedan Sony senzor – IMX686 glavni senzor kamere od 64 MP f / 1.9. Pored njega, tu su još i ultraširoki senzor od 8 MP s vidnim poljem od 120 stepeni otvora blende f / 2.2, makro senzor od 2 MP, a tu je senzor treperenja (flicker). Ove se kamere nalaze u pravougaonom izrezu. Iako POCO navodi da se radi o flagship kamerama, ipak je odjeljak kamera dio u kojem POCO F4 GT ne može parirati uređajima visoke klase.

POCO F4 GT cijena specifikacije

POCO F4 GT pogonjen je trenutno najjačim Qualcommovim čipom – Snapdragonom 8 Gen 1. Čip stiže sa Liquid Cool 3.0 tehnologijom i sastoji se od dvije parne komore.

Pored svih naprijed navedenih karakteristika, POCO F4 GT može se pohvaliti i 120W brzim punjenjem. Ovo je trenutno najbrže punjenje na jednom POCO telefonu i bateriju od 4700 mAh, koja se nalazi u telefonu, napunit će u potpunosti za 17 minuta. Postoji i način punjenja tokom igranja igara, koji manje zagrijava uređaj. Ovaj način će u potpunosti napuniti telefon za 27 minuta. POCO je u kutiju s telefonom, pored punjača, stavio i USB-C kabl pod uglom, što znači udobnije korištenje dok telefon držite vodoravno.

POCO će ponuditi besplatan popravak/zamjenu ekrana 6 mjeseci nakon aktivacije telefona.

Bit će dostupan za kupovinu od 28.04.2022. godine u više regija i to u crnoj, žutoj i srebrnoj boji.

Cijena POCO F4 GT telefona za verziju 8/128 GB je 600 EUR, dok verzija 12/256 GB košta 700 EUR. Tokom početnog perioda prodaje cijene će biti 500 i 600 EUR, što je značajno sniženje.

Šta vi mislite o POCO F4 GT? Čini li vam se kao pametna kupovina?

Bajtbox