Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Android 12 stiže i na Xperiu 10 II

Već smo govorili o tome kako je Sony obećao ažurirati Xperiu 10 III i Xperiu 10 II na Android 12, a nakon što je ispunjeno obećanje za Mark III, ažuriranje stiže i na Mark II.

Čini se da je OTA ažuriranje (barem za sada) ograničeno samo na jugoistočnu Aziju. Sam paket ažuriranje je velik oko 900 MB i ima broj verzije 59.2A.0.422. S Androidom 12 stiže i sigurnosna zakrpa iz ožujka 2022., umjesto zakrpe iz veljače 2022., koju je dobila Xperia 10 III.

Snimka zaslona ažuriranja podijeljena na Redditu dodatno otkriva da ažuriranje neće utjecati na korisničke podatke, te govori kako se korisnici neće moći vratiti na prethodnu verziju nakon instaliranja ažuriranja (bar ne bez gubitka podataka). Naravno, sve su ovo već standardne stvari na koje morate pristati ako želite ažuriranje.

Kako se čini, ovo ažuriranje je samo još jedan test da bi se uvjerili kako ažuriranje nema nikakvih problema. Sony trenutno nije podijelio vremensku liniju izdanja za druge regije, ali naravno, ako sve prođe uredu nećemo puno čekati ni za globalnu distribuciju Androida 12 za spomenuti Xperia 10 II.

Što se tiče samog uređaja, Xperia 10 II je predstavljena početkom 2020 i stigla je s Androidom 10. Uređaj je opremljen Snapdragon 665 čipom koji je uparen sa  4 GB RAM-a i sa 64 ili 128 GB memorije za pohranu.

Što se tiče kamera, uređaj je opremljen trostrukim sustavom, a glavni senzor je 12 MP, telephoto senzor od 8 MP te širokokutni također 8 MP.

U slučaju da posjedujete ovaj uređaj, pišite nam Vaša iskustva u korištenju.

Bajtbox