Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Novo ažuriranje stiže na Galaxy A51

Već je svima poznato kako je Samsung ove godine odlučio posvetiti više pažnje na softverski dio, a to se najbolje može vidjeti prema broju modela koji su već ažurirani na Android 12 i One UI 4.0, a pojedini su već dobili i One UI 4.1.

To ne vrijedi samo za flagship modele, nego i za midrange uređaje. Tako je obećano da će novi Galaxy A33 i A53 dobiti čak četiri velike Android nadogradnje i da će 5 godina primati sigurnosne nadogradnje. No to nije tema ovog članka.

Naime, Samsung Galaxy A51 je još prošlog mjeseca primio ažuriranje za Android 12 u regijama kao što su Rusija, Vijetnam i UAE, a sad uređaj prima ažuriranje i u Brazilu.

Kao što sam rekao, Samsung Galaxy A51 počinje s ažuriranjem na One UI 4.1 zasnovanom na Androidu 12. Ažuriranje podržava sve otključane i druge operatere u regiji. Broj izrade ažuriranja je A515FXXU5FVD2 i veličine je preko 2 GB. Dolazi s najnovijom sigurnosnom zakrpom iz travnja 2022. i ima neke ispravke pogrešaka i poboljšanja.

Ažuriranje donosi sve značajke Androida 12 i One UI 4.1 kao što su nadzorna ploča za privatnost, poboljšana paleta boja za aplikacije i popravljena usluga optimizacije igara (GOS).

Nažalost još nema podataka kad će ovo ažuriranje biti globalno dostupno, no budući da je već dostupno u više regija i globalna varijanta se očekuje uskoro.

Što se tiče samog uređaja, Samsung Galaxy A51 lansiran je 2019. s Androidom 10 iz kutije. Ima 6,5-inčni SuperAMOLED ekran i Exynos 9611 SoC. Pametni telefon dolazi s glavnom kamerom od 48 MP i baterijom od 4000 mAh.

Bajtbox