Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Uskoro stiže globalni jeftini Redmi 10A – Ovo su neki detalji

Xiaomijeva Redmi 10 serija broji nekoliko članova koji su predstavljeni na različitim tržištima. Tako je nedavno kineska kompanija u Kini i Indiji predstavila Redmi 10A, koji je zapravo najjeftiniji model iz Redmi 10 serije. Sada stižu informacije o Redmiju 10A koji će stići na globalno tržište.

Redmi 10A s brojem modela 220233L2G pojavio se na Geekbenchu, gdje je otkrio neke detalje. Xiaomi je već počeo sa objavljivanjem teaser fotografija koje otkrivaju neke detalje o telefonu. Međutim, prije službenog predstavljanja (datum još nije poznat) telefon se pojavio na Geekbenchu.

Tako je otkriveno da će globalnu verziju Redmi 10A telefona pokretati MediaTek Helio G25 čip, baš kao i indijsku i kinesku. Redmi 10A je na Geekbenchu postigao skor od 132 boda u testu s jednom jezgrom i 486 bodova u testu s više jezgri. Radi se o verziji telefona sa 2 GB RAM-a, ali očekivati je da Redmi 10A stigne i u verziji sa 4 GB RAM-a.

Redmi 10

Telefon će biti isporučen sa Androidom 11. Nažalost, više detalja o njemu nije poznato, no kako smo naprijed naveli, Xiaomi je počeo sa objavljivanjem teaser fotografija Redmija 10A, tako da ćemo u narednim danima sigurno imati više informacija.

Inače, kinesku i indijsku inačicu Redmi 10A telefona odlikuje 6,53“ IPS LCD ekran HD + rezolucije sa kapljicom pri vrhu, u kojoj je smještena prednja kamera sa senzorom od 5 MP. Na zadnjoj strani, Redmi 10A posjeduje glavni senzor kamere od 13 MP. Za autonomiju telefona brine se baterija kapaciteta 5000 mAh s podrškom za brzo punjenje od 10 W. Telefon na poklopcu ima i skener otiska prsta.

Bajtbox