Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Miami izbacio Atlantu, Phoenix i Memphis pred prolaskom u drugi krug

[ad_1]

U noći sa utorka na srijedu odigrane su još tri utakmice doigravanja NBA lige, a plasman dalje ostvario je Miami Heat koji je s 4:1 riješio seriju s Atlantom. Memphis i Phoenix poveli su sa 3:2 pobjedama na domaćem terenu.

Uz Kylea Lowryja ovaj put nije bilo ni Jimmyja Butlera, ali uprkos tome Miami Heat je došao do pobjede nad Atlantom rezultatom 97:94. Miami je vodio većim dijelom utakmice, ali se Atlanta se u posljednjoj četvrtini približila i imala je šut za produžetak Traea Younga, ali je promašio trojku.

Oladipo je kod Heata postigao 23 poena, a Adebayo 20 uz 11 skokova. Tyler Herro je dodao 16, a 15 Max Strus. U redovima Hawksa, De'Andre Hunter je jedini bio raspoložen s 35 poena i 11 skokova, a sjajna obrana Heata potpuno je ugušila Younga i ostavila ga na 11 poena.

Memphisu je domaćin bio na rubu ponora, ali se izvukao velikom serijom u četvrtoj četvrtini i na kraju je pobijedio Minnesotu sa 111:109. Nadoknadili su Grizzliesi 11 poena razlike, a posljednjih 13 poena u nizu postigao je Ja Morant.

Moranta nije išao šut do zadnje četvrtine, ali je ipak završio susret sa 30 poena, 13 skokova i devet asistencija. Desmond Bane je dodao 25 poena, a 21 uz 15 skokova Brandon Clarke. Kod Wolvesa je 28 uz 12 skokova imao Karl-Anthony Towns, a 22 Anthony Edwards.

Mnogo manje drame bilo je u Arizoni gdje su Phoenix Sunsi odmah udarili ritam, odvojili se od NO Pelicansa i na kraju slavili sa 112:97, te tako “ugasili požar” u seriji. Mikal Bridges odigrao je veliku ulogu u utakmici u kojoj Pelicansi nijednom nisu vodili.

Bridges je postigao 31 poen u utakmici u kojoj su se Pelicansi približili na sedam razlike, ali to je bilo to jer odmah je Phoenix uzvratio i odvojio se. Chris Paul rukovodio je vodio ekipu sa 22 poena i 11 asistencija, Ayton je postigao 19. U poraženoj ekipi Brandon Ingram je imao 22 poena, Jonas Valančiunas 17 uz 14 skokova, a CJ McCollum dodao je 21 koš uz osam skokova.

(24sata.info)