Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Sony najavio događaj – 11.05.2022. godine predstavljaju flagship telefon!

Japanska kompanija Sony spremna je za predstavljanje sljedeće generacije Xperia telefona. Mobilni odjel kompanije danas je najavio kada će biti predstavljen sljedeći Xperia telefon.

Videozapisom od 58 sekundi Sony je najavio da uskoro stiže novi telefon iz njihove ponude. Iako kompanija nije otkrila o kojem se tačno telefonu radi, poprilično je jasno da ćemo vidjeti novi flagship telefon, koji će stići kao nasljednik Xperije 1 III. Telefon bi trebao nositi naziv Sony Xperia 1 IV.

Sony je u videu prikazao historiju Xperija flagship linije i sljedeća generacija bit će predstavljena 11.05.2022. godine. Nije jasno hoće li Sony pored Xperije 1 IV, predstaviti i nasljednike Xperije 5 III i Xperije 10 III.

Japanska kompanija nije podijelila nikakve detalje o telefonu, no u prethodno vrijeme imali smo nekih neslužbenih informacija.

Tako bi prema glasinama Xperia 1 IV mogao biti telefon s najboljim kamerama. Generalno, očekuje se da će Sony Xperia 1 IV donijeti znatno unaprijeđen sistem kamera, što bi ga zapravo i moglo učiniti telefonom s najboljim kamerama na svijetu. Navodno će Xperia 1 IV imati glavni senzor kamere od 48 MP, ultraširoki senzor od 48 MP ili 50 MP, telefoto senzor od 48 MP, te periskopski senzor kamere.

Telefon će biti pogonjen Snapdragon 8 Gen 1 čipom, koji će stići u kombinaciji sa do 16 GB RAM-a. Nedavno je osvanuo i jedan izvještaj u kojem stoji da bi Xperia 1 IV mogla koštati najmanje 8.999 CNY (1415 dolara) Kini, što je viša početna cijena u odnosu na prethodnika.

Nažalost, sve ove informacije su neslužbene i za istinite i službene informacije morat ćemo pričekati 11.05.2022. godine.

Šta vi očekujete od Xperije 1 IV?

Bajtbox