Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Razočaravajuće – Procurile prve informacije o Huawei P60 seriji

Uskoro će godina dana otkako je kineski tehnološki gigant Huawei predstavio svoju Huawei P50 seriju, koja uključuje dva člana – Huawei P50 i Huawei P50 Pro. Ova serija stiže samo s 4G podrškom. Sada su osvanule prve informacije o nasljednici ove serije – Huawei P60 seriji, koje nas neće obradovati.

Posljednja Huaweijeva flagship serija koja je stigla sa Google servisima je Huawei P30 serija, iz 2019. godine. Od tada su svi Huaweijevi telefoni isporučeni bez Google servisa, što će biti slučaj i sa Huawei P60 serijom. Danas su na popularnoj kineskoj društvenoj mreži Weibo podijeljeni prvi detalji o Huawei P60 seriji.

Prema tim detaljima, Huawei P60 serija mogla bi biti isporučena sa Kirin 9100 procesorom, ali u 14 nm proizvodnoj tehnologiji, što je, u najmanju ruku, razočaravajuće. Navodi se da će ovaj čip zapravo ponuditi iste performanse kao i 5 nm čip, no, iako je Huawei znatno napredovao po tom pitanju nakon zabrana, ova dva proizvodna procesa su jednostavno neusporediva i nerealna.

Nažalost, to su jedine informacije koje su procurile o Huawei P60 seriji, što je i razumljivo, s obzirom na to bi ona mogla biti predstavljena tek sljedeće godine. Kineska kompanija je potvrdila da će ove godine predstaviti Huawei Mate 50 seriju, ali još nije poznato kada će se to tačno desiti.

Malo je detalja poznato o Mate 50 seriji, a ono što je gotovo sigurno jeste da će Mate 50 serija stići sa 4G čipom. Tako se prije nekog vremena pojavila informacija da će Huawei Mate 50 i Mate 50 Pro biti pogonjeni Snapdragon čipom, ali očekivano u 4G verziji i navodno bi telefoni mogli biti isporučeni isključivo sa Snapdragon čipom. Oba će telefona stići sa sa HarmonyOS 3.0.

Bajtbox