Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Samsung Galaxy Watch 5 serija – Otkrivene moguće cijene

Samsung je prije par dana najavio da će sljedećeg mjeseca, tačnije 10.08.2022. godine održati drugi Galaxy Unpacked događaj u ovoj godini. Nakon što je u drugom mjesecu održan prvi Galaxy Unpacked, šest mjeseci poslije južnokorejska kompanija održat će i drugi događaj. Među proizvodima koji će biti predstavljeni na njemu, bit će i dva nova pametna sata iz Galaxy Watch serije. Sada doznajemo detalje o mogućim cijenama ova dva sata.

Zvijezde nadolazećeg Galaxy Unpacked eventa sigurno će biti nove generacije Samsungovih sklopivih pametnih telefona – Samsung Galaxy Z Fold 4 i Samsung Galaxy Z Flip 4. Međutim, pored njih, kompanija će predstaviti i Samsung Galaxy Watch 5 seriju pametnih telefona. Dva će modela biti sastavni dio ove serije i to – Samsung Galaxy Watch 5, koji će stići kao nasljednik Samsung Galaxy Watch 4 sata i Samsung Galaxy Watch 5 Pro, koji će stići kao nasljednik Samsung Galaxy Watch 4 Classic sata.

Dealntech prenosi moguće cijena ova dva pametna sata. Tako se navodi da će obični Samsung Galaxy Watch 5 stići sa nešto nižom cijenom od prethodnika. Tako stoji da će Samsung Galaxy Watch 5 u 40 mm izdanju koštati 259 EUR, dok će 45 mm verzija koštati 286 EUR.

Samsung Galaxy Watch 4

S druge strane, jači model, Samsung Galaxy Watch 5 Pro navodno će koštati 430 EUR za 45 mm verziju, što je blagi porast cijene u odnosu na početnu cijenu Samsung Galaxy Watch 4 Classic, koji je predstavljen u osmom mjesecu prošle godine.

Prenosi se da detalji o cijenama dolaze od „pouzdanog evropskog trgovca“, koji uvijek nudi tačne informacije glede cijena Samsungovih uređaja. Ipak, ostaje nam da sačekamo 10.08.2022. godine, kako bi saznali službene informacije po tom pitanju.

Bajtbox