Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Roberto Soldić otkrio gdje nastavlja karijeru i razočarao fanove

[ad_1]

Dugo se očekivalo da sjajni MMA borac iz Viteza Roberto Soldić saopći gdje će nastaviti karijeru, pošto mu je u julu istekao ugovor s poljskom organizacijom KSW.

Soldić je jedan od najboljih boraca u velter (-77kg) kategoriji na svijetu, svi su očekivali da ode u UFC, ali fanovi su ostali razočarani jer je jučer saopćio svoju odluku da potpisuje za One Chamipionship.

Radi se o rastućoj organizaciji iz Singapura, koja zaista ima u svom rosteru jako kvalitetnih boraca, ali jasno je da to i dalje nije nivou UFC-a. No, jasno je i to da UFC ne nudi dobre uslove za svoje borce, pošto je poznato da se oni već dugo žale na tretman koji imaju od strane šefa Dana Whitea.

Ono što je privuklo popularnog Robocopa u ONE sigurno jesu finansijski uslovi, ali i to što mu je One ponudio da se bori i u kikboksu, boksu i muay thaiju.

“Imao sam puno solucija, između ostalih i UFC, ali odabrao sam ONE Championship. To je najveća borilačka organizacija na svijetu. Dali su mi priliku uzeti sve pojaseve. Postati njihov MMA prvak, kickboxing prvak i muay thai prvak, ali i boksački prvak. Dali su mi nešto novo, a ja želim stvoriti nešto za svoje ljude i svoju ostavštinu”, rekao je Roberto Soldić u emisiji MMA Hour kod poznatog novinara Ariela Helwanija, dodavši:

“Otišao sam u Singapur i kad sam vidio cijelu atmosferu te kako gospodin Chatri cijeni borce, bilo mi je dovoljno. Rekao mi je da će od mene stvoriti unikatnog borca koji može uzeti pojaseve u svim borilačkim sportovima, jer se bavim njima svima. Želim biti nešto drugačije. Organizacija ima sjajne borce i želim se okušati protiv njih te im uzeti sve pojaseve. To je nešto što nitko nije napravio i to mi je najveći izazov.”

Soldić ima 27 godina, trenutno je u nizu od sedam pobjeda i na omjeru je 20-3. KSW je napustio kao dvostruki šampion, pošto je držao pojaseve i u velter i u srednjoj kategoriji, a njegovu prvu borbu u ONE-u možemo očekivati već narednih mjeseci.

SCsport.ba