Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

iPhone 14 i iPhone 14 Max – Otkriveni novi detalji koji će vas obradovati

Iako se Apple susretao i susreće s nekim problemima u proizvodnji iPhone 14 serije, očekuje se da će ona stići na vrijeme – u desetom mjesecu 2022. godine. Već smo saznali od većine pouzdanih leakera da će četiri modela naslijediti prošlogodišnje iPhone 13 modele, s tim što će iPhone 14 Max stići umjesto Mini inačice, koja je nakon dvije generacija završila svoj put. Sada saznajemo nove detalje o iPhone 14 seriji, tačnije o onim pristupačnijim modelima.

iPhone 14 serija ove godine, po svemu sudeći, donijet će značajne razlike između običnih i Pro modela. Poznati leaker Kuo Ming-Chi još prije nekog vremena naveo je da će iPhone 14 i iPhone 14 Max biti pogonjeni istim Apple A15 Bionic čipom koji pogoni aktuelnu iPhone 13 seriju, dok će iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max stići s novim Apple A16 Bionic čipom, da bi nakon toga još neki leakeri i portali prenijeli ovu informaciju. Međutim, čini se da bi A15 Bionic na iPhoneu 14 i iPhoneu 14 Max mogao biti bolji od onog koji se nalazi na iPhone 13 modelima.

Kako prenosi ShrimpApplePro, iako će imati isti čip kao i iPhone 13 modeli, iPhone 14 i iPhone 14 Max navodno će ponuditi bolje performanse od iPhone 13 modela. Navodi se da je razlog tome što će čip imati novi modem, novi interni dizajn i druge promjene koje će uticati na bolje performanse. To se, prije svega, odnosi na 6 GB radne memorije (RAM-a).

Navodno će ovaj čip koristiti manje energije i da će ponuditi visoke performanse.

Bajtbox