Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Lana Pudar dobija diplomatski pasoš BiH

Legendarna Lana Pudar je postala nova evropska seniorska prvakinja na 200 metara leptir, nakon što je jučer pomela konkurenciju u finalu Evropskog prvenstva u Rimu, ostvariviši lični rekord od dvije minute i 06,81 sekundu.

Mnogobrojne poznate ličnosti isu čestitali na osvojenom prvom mjestu, ali i prstigla su razna obećanja naših visokopozicioniranih političara.

Pitanje je samo koliko će od njih biti ispunjeno.

Donijela sam odluku da zbog izuzetnog uspjeha i promocije države evropskoj prvakinji Lani Pudar dodijelim diplomatski pasoš BiH, kao čin podrške i priznanja za veliki doprinos bh. sportu. Tvoji uspjesi su inspiracija za sve, a posebno mlade ljude u našoj BiH. @LanaPudar 🇧🇦🇧🇦🇧🇦 pic.twitter.com/nhPpJUUSMq

— Bisera Turković (@BiseraTurkovic) August 18, 2022

No, danas je i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković se oglasila na svom zvaničnom Twitter nalogu te kazala kako je donijela jako bitnu odluku.

“Donijela sam odluku da zbog izuzetnog uspjeha i promocije države evropskoj prvakinji Lani Pudar dodijelim diplomatski pasoš BiH, kao čin podrške i priznanja za veliki doprinos bh. sportu. Tvoji uspjesi su inspiracija za sve, a posebno mlade ljude u našoj BiH”, napisala je Turković.


Raport.ba