Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Ništa od Dodikovog veta? Opozicija najavila da neće doći na sjednicu NSRS

Predsjednici SDS-a Mirko Šarović i PDP-a Branislav Borenović saopštili su da poslanici ove dvije partije neće danas učestvovati u radu Narodne skupštine Republike Srpske.

“Nećemo podržati ono što traži Dodik, pozicija RS je pogoršana posljednjih mjeseci. Ovime bi se nanijela i ekonomska šteta, izgubili bismo jednog od najvažnijih ekonomskih partnera, šteta bi bila nemjerljiva”, rekao je Šarović.

Na današnjoj sjednici narodni poslanici bi se trebali izjasniti o Izjavi člana Predsjedništva kojom se davanje agremana ambasadoru Savezne Republike Njemačke u BiH, odluke koja je usvojena bez konsenzusa, proglašava “veoma štetnim po vitalne interese Republike Srpske”.

Podsjetimo, na sjednici Predsjedništva BiH dat je agreman novom njemačkom ambasadoru, glasovima dva člana, Šefika Džaferovića i Željka Komšića. Međutim, Dodik je bio protiv i odmah je najavio da će pokrenuti pitanje vitalnog nacionalnog interesa i uputiti ga Skupštini RS.

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH u izjavi za medije danas je kazao da je potrebno da danas bude pokazan jedinstven stav u Narodnoj skupštini i poslata jasna poruka kako on navodi, da njemačka politika ne smije da krši Dejtonski sporazum.

“Njemačka jeste velika i moćna zemlja, ali to ne znači da se moramo klanjati svakom ko pokušava da nas napravi manje vrijednim. Njihova spoljna politika usmjerena je samo na podršku muslimanima”, naveo je Dodik.

Raport.ba