Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Afera ‘Parking’: Inspekcija krenula u provjeru, Ihtijarević se pokušava riješiti milione vrijedne parcele!?

Nakon što je Raport raspakovao aferu ‘Parking’, vlasnik parcele u centru Sarajeva krenuo je u brzu prodaju.

Šta je afera ‘Parking’

Naime, radi se o parkingu u centru Sarajeva, iza SCC-a i preko puta Parlamenta BiH. Vlasnik parkinga je kompanija Modern Times odnosno Haris Ihtijarević.

Sporno je što je Ihtijarević zagradio dvije parcele državne kompanije Feroelektro i uredno ih godinama naplaćivao kao parking.

I sad kada afera ‘Parking’ poprima ogromne razmjere i na površinu isplivavaju detalji, Ihtijarević se odlučio na prodaju zemljišta.

S obzirom na to da se parcela nalazi u samom epicentru grada, ona ima multimilionsku vrijednost. I tako ju je i zacijenio.

Prema našim informacijama Ihtijarević traži oko 15 miliona KM za spornu zemlju, a navodno je kompanija Bosman bila raspoložena za kupovinu.

No, nekoliko je problema.

Inspekcija počela raditi svoj posao

Prvi je, kako saznajemo, taj što se u cijeli slučaj jučer zvanično uključila Općinska inspekcija.

Kako su ranije najavili za Raport, inspekcija će tražiti sve dokumente i pregledati katastre kako bi se utvrdilo kako je Ihtijarević koristio tuđu zemlju za svoj parking.

Pored toga, Općina Centar nije izdala dozvolu za parking prostor, pa eventualni novi kupac ima problem kako da je dobije.

No, zašto se Ihtijarević naprasno rješava atraktivnog zemljišta u centru Sarajeva?

Afera ‘Parking’ nije jedina afera koja se veže za njega. On je, kako je to Raport već pisao, bio vlasnik franšize McDonald’sa. I zahvaljujući njegovom javašluku, ovaj svjetski brend nas je napustio.

Ali, Ihtijareviću su ostali neki dugovi. Prije svega dobavljačima i bankama. Prema našim informacijama, radi se o oko 9 miliona KM.

Raport.ba