Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Ambasada SAD: Podržavamo vlast u KS da progoni korumpirane pojedince. Bez obzira ko su i koliko moćno boli

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini čestitala je Skupštini Kantona Sarajevo na usvajanju Zakona o prevenciji i suzbijanju korupcije.

“Kanton Sarajevo se još jednom pokazao kao lider u obezbjeđivanju vlastima alata koji su im potrebni da korumpirane pozove na odgovornost.

Endemska korupcija u BiH prijetnja je njenoj budućnosti u euroatlantskoj zajednici naroda. Podržavamo rad organa za provođenje zakona i antikorupcijskih tijela Kantona Sarajevo u progonu korumpiranih pojedinaca bez obzira ko su i koliko moćni bili. Sve manje je loše za Bosnu i Hercegovinu”, poručeno je iz Ambasade SAD.

We congratulate the Sarajevo Cantonal Assembly for adopting the Law on the Prevention and Suppression of Corruption. Sarajevo Canton has once again shown itself to be a leader in providing its authorities with the tools they need to hold the corrupt accountable. 🧵⬇️— US Embassy Sarajevo (@USEmbassySJJ) August 29, 2022

Skupština Kantona Sarajevo jednoglasno je donijela Zakon o prevenciji i suzbijanju korupcije u KS, kojim se propisuju obaveze nosioca javnih funkcija u KS, ali i zaštita prijavitelja korupcije.

Raport.ba