Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Bakir Izetbegović o sporazumu Osmorke i HDZ-a: Ne znamo šta se krije iza toga

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović govorio je o sastanku s liderima SDP-a i DF-a Nerminom Nikšićem i Željkom Komšićem.

“Nisam optimista. Razlog za sastanak je bila potreba da se usaglasi stav u vezi s izborom predstavnika Srba iz RS-a u Domu naroda. Došao sam bih nanovo ponudio ovakvu stvar.

Uporno nudim SDP-u da napravimo snažni probosanski front. Da se međusobno ne borimo. Da se borimo s onim s kim treba. Ne znam da li će biti više zrelosti. Nisam optimista”, kazao je Izetbegović.

Komentirao je i potpisivanje sporazuma Osmorke i HDZ-a.

“Zanimljiv je jezik u kojem je pisan. Zanimljivo je da je napisan u HDZ-u, tu su “županije”, “europski put”, „ugroze“. Dakle, na hrvatskom jeziku je napisan dokument. Ne možete prepoznati gdje bi tu mogle biti neke stvari koje nose u sebi opasnost.

Promjena Ustava, promjena RTV sistema s akcentom na FBiH, promjene u obavještajnoj službi. Šta je to napravio HDZ. Još je nejasno. Ne znamo šta se krije iza toga. Treba precizno kazati koje promjene Ustava, šta u RTV sistemu, jel to treći kanal”, kazao je Izetbegović, objavio je Hayat.

Raport.ba