Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Bećirović ide u sjedište NATO-a, sastat će se sa Stoltenbergom

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg sastat će se s članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisom Bećirovićem u ponedjeljak, 16. januara u sjedištu NATO saveza u Briselu, najavljeno je na zvaničnoj stranici NATO saveza.

Bećirović je veliki zagovornik NATO integracija BiH budući da je i ranije isticao da to savez koji BiH može pružiti sigurnost u izazovnim vremenima, naglašavajući da je potrebno raditi na implementaciji Programa reformi BiH u cilju prijema Bosne i Hercegovine u punopravno članstvo.

Potvrdio je u više navrata čvrstu opredijeljenost za intenziviranje NATO integracijskog procesa, u skladu sa Ustavom i Zakonom o odbrani Bosne i Hercegovine.

– Geopolitička dešavanja, uključujući i posljedice ruske agresije na Ukrajinu, imaju direktan odraz i na sigurnosno-političku situaciju u Bosni Hercegovini, zbog čega je nastavak dosljednog procesa euroatlantskih integracija od velike važnosti – istaknuo je Bećirović ranije.

Iz NATO sjedišta rečeno je da nisu predviđene izjave za medije nakon sastanka.

Vijest Bećirović ide u sjedište NATO-a, sastat će se sa Stoltenbergom se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus