Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Bećirović razgovarao s akademikom Durakovićem o društvenoj i političkoj situaciji u BiH

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je s akademikom Esadom Durakovićem o trenutnoj društvenoj i političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, kao i o globalnim pitanjima.

Akademik Duraković se osvrnuo i na posjetu člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića sjedištu NATO-a i susretu sa generalnim sekretarom Jensom Stoltenbergom, naglasivši kako je članstvo Bosne i Hercegovine u NATO-u od sudbinske važnosti.

Duraković je ocijenio kako je prijem Bosne i Hercegovine u Sjevernoatlantski savez u trenutnim geopolitičkim okolnostima važniji i od članstva u Evropskoj uniji.

Tokom susreta, Bećirović je ponovio stav kako je otvoren za razgovor sa intelektualcima o prijedlozima koji su u interesu države Bosne i Hercegovine i njenih građana i naroda, te da će uraditi sve što je potrebno kako bi konačno došlo do pozitivnog zaokreta i progresa u Bosni i Hercegovini.

Bećirović je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku razmijeniti mišljenje s akademikom Esadom Durakovićem, dobitnikom brojnih međunarodnih priznanja i nagrada za doprinos u oblasti nauke i obrazovanja, književnom stvaralaštvu, te u ostvarivanju izvanrednih rezultata u nastavno-naučnom radu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Raport.ba