Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Bećirović sa njemačkim ambasadorom u BiH: Fitschen najavio nastavak podrške

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović primio je danas ambasadora Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini Thomasa Fitschena, s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i drugim pitanjima koja povezuju dvije države.

Na sastanku je ocijenjeno da su odnosi Bosne i Hercgovine i Savezne Republike Njemačke vrlo dobri, te da su institucionalna saradnja i intezitet posjeta na visokom nivou. Zaključeno je kako je važno nastaviti razvijati saradnju te održati dinamiku susreta zvaničnika dvije države.

Član Predsjedništva BiH Bećirović rekao je da je SR Njemačka više puta dokazala da kao prijatelj stoji uz Bosnu i Hercegovinu, te da može računati na njenu podršku. Izrazio je zahvalnost na snažnijem fokusu SR Njemačke u Bosni i Hercegovini, te za podršku u reformskim procesima.

Posebno je ukazao na nedavnu odluku Bundestaga o odobravanju ponovnog učešća njemačkih vojnika u sklopu misije EUFOR Althea u BiH.

Zahvalio je SR Njemačkoj, kao jednom od najvećih donatora, i na angažmanu u oblasti deminiranja u Bosni i Hercegovini.

Ambasador Fitschen je najavio nastavak podrške SR Njemačke reformskim i integracijskim procesima Bosne i Hercegovine te razvoju prijateljskih odnosa u cjelini, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Vijest Bećirović sa njemačkim ambasadorom u BiH: Fitschen najavio nastavak podrške se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus