Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Bit će protjeran Iračanin koji predstavlja prijetnju za BiH. Jedan od organizatora lanca krijumčarenja ljudi

 Iz bosanskohercegovačke Službe za poslove sa strancima u petak je saopšteno da je pronađen S.A.S.S državljanin Iraka jedan od najvećih organizatora međunarodnog lanca krijumčarenja ljudima na zapadno-balkanskoj ruti, javlja Anadolija.

“Inspektori Službe za poslove sa strancima u sprečavanju i otkrivanju neregularnih migracija preduzeli su sve neophodne operativne mjere i radnje u cilju pronalaska lica, koji je proglašen prijetnjom po sigurnost BiH i za kojeg se raspolagalo informacijama od strane međunarodnih bezbjedonosnih organa da je jedan od najvećih organizatora međunarodnog lanca krijumčarenja ljudima na zapadno-balkanskoj ruti”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je s tim u vezi na području Sarajeva, pravovremenom i koordiniranom akcijom od strane inspektora za strance, izvršen je pronalazak lica inicijala S.A.S.S državljanin Iraka.

“Prema istom je izrečena mjera protjerivanja iz BiH i stavljanja pod nadzor u Imigracioni centar, kako bi se stvorili svi neophodni uslovi za njegovo udaljenje iz BiH”, saopšteno je iz Službe.

Dodaju da će i u narednom periodu u saradnji sa drugim nadležnim, kako domaćim, tako i međunarodnim bezbjedonosnim organima, preduzimati ovakve i slične aktivnosti, koje imaju za prioritetni cilj otkrivanje i sprečavanje neregularnih migracija, te samim tim davanje doprinosa zaštiti ukupne bezbjednosti građana na području BiH.

Raport.ba