Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Bivša glavna tužiteljica Burzić i nekadašnji tužilac Ćato dali iskaz u MUP-u KS

Meris Ćato, bivši postupajući tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo u slučaju Dženan Memić na saslušanju je u MUP-u KS, javlja N1.

Podsjećamo, Ćato je tokom slučaja Memić podnio ostavku na mjesto tužitelja a njega je Muriz Memić naveo u krivičnoj prijavi koju je podnio je Tužilaštvu Bosne i Hercegovine. Muriz je naveo da ga je Ćato dočekao sa nogama na stolu.

Zbog slučaja Dženan Memić saslušana je i bivša glavna tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo, Dalida Burzić. Podsjećamo, ona je bila rukovoditeljica sarajevskog kantonalnog tužilaštva kada je Memić stradao.

Tužilaštvo BiH je otvorilo istragu o ubistvu Dženana Memića a ranije su Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Alisa Ramić, Josip Barić i Muamer Ožegović, su prvostepeno oslobođeni odgovornosti da su djelovali kao organizirana kriminalna grupa s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život 8.2.2016. godine, uslijed kojih povreda je preminuo.

Vijest Bivša glavna tužiteljica Burzić i nekadašnji tužilac Ćato dali iskaz u MUP-u KS se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus