Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Borci iz RS: Nećemo slaviti sa dezerterima, profiterima i lažnim patriotama

Javnosti se veoma zanimljivom čestitkom u povodu neustavnog dana Republike Srpske obratilo i Udruženje Veterani odbrambeno-otadžbinskog rata RS.

Opozicioni poslanik u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović njihovo saopćenje i čestitku povodom neustavnog dana RS demobilisanim borcima, koje je potpisao predsjednik Udruženja Risto Jeftić, prenio je u cijelosti.

“Svim pravim borcima, porodicama poginulih boraca i građanima RS čestitamo dan Republike. Vrijeme, događaji i stanje u kome se nalazi RS i njen pošteni narod na žalost nisu za slavlje, ali obilježavanje dana RS je ponos i čast, prije svega, boraca, kao i ponos i čast cjelokupnog našeg naroda.

Istinskim borcima i patriotama koji su stvaraoci RS na obilježavanju ovog značajnog datuma ne dolikuje da bi ga zajedno obilježavali u prisustvu sa dezerterima, profiterima i lažnim patriotama, koji su zbog svojih ličnih i materijalnih interesa otvoreno i najdrastičnije u istoriji ovog prostora osiromašili i ugrozili narod i Republiku.

Iz ovog razloga VOOR RS će sa svojim članovima i saborcima dan RS obilježiti dostojanstveno i časno sjećajući se svojih značajnih bitaka i događaja iz odbrambeno-otadžbinskog rata i svoje braće po oružju koji su dali živote, dijelove tijela i zdravlje za našu RS.

Pozivamo sve časne borce i građane da odaju počast i prisluže svijeće za pokoj duša svih naših poginulih i umrlih boraca Vojske RS, i da ne dozvole nikome i nikada da ugasi plamen vječnosti naše RS i sjećanje na Dan njenog nastanka. S vjerom u Boga i vječnost RS“, navodi se u saopćenju.

Raport.ba