Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Britanski ambasador Reilly posjetio Obavještajno-sigurnosnu agenciju BiH

Ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Julian Reilly sastao se danas sa generalnim direktorom Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine Osmanom Mehmedagićem, sa kojim je razgovarao o intenziviranju saradnje.

Tokom svoje prve posjete OSA-i ambasador Reilly je potvrdio bezrezervnu podršku Velike Britanije suverenitetu, teritorijalnom integritetu i prosperitetu Bosne i Hercegovine, te naglasio da je Vlada Velike Britanije dugogodišnji prijatelj Bosne i Hercegovine i svih njenih građana.

Generalni direktor OSA BiH Osman Mehmedagić zahvalio se Vladi Velike Britanije na kontinuiranoj podršci Bosni i Hercegovini, posebno u sektoru sigurnosti.

S obzirom na trenute sigurnosne okolnosti u regionu i svijetu, istaknuto je da se ova saradnja mora intenzivirati kroz nekoliko zajedničkih projekata u narednom periodu.

Sagovornici su saglasni da je jačanje cyber sigurnosti jedan od prioriteta u smjeru zaštite demokratije i vladavine prava u Bosni i Hercegovini.

Mehmedagić je Reillyju poželio uspješan mandat u BiH i kazao da će Velika Britanija i njene sigurnosne službe u Obavještano-sigurnosnoj agenciji BiH uvijek imati dobrog i pouzdanog partnera, saopćeno je iz OSA-e BiH

Vijest Britanski ambasador Reilly posjetio Obavještajno-sigurnosnu agenciju BiH se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus