Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Čampara o ponašanju svog stranačkog kolege: Zgrožen sam

Nakon fizičkog okršaja u sarajevskom hotelu Holiday između Halila Bajramovića, federalnog zastupnika Naroda i pravde i Sulejmana Samardžića (NES), inače savjetnika premijera Unsko-sanskog kantona Mustafe Ružnića rekacije stižu sa svih strana. Objavljena je i snimka incidenta.

Bajramovićev stranački kolega i aktuelni ministar federalne policije Aljoša Čampara, nakon odgledane snimke, poručio je kako je zgrožen onim što je vidio.

“Zgrožen sam snimkom koji je jučer objavljen u bosanskohercegovačkim medijima. Kao čovjek, građanin Bosne i Hercegovine, federalni ministar unutrašnjih poslova i kao član Predsjedništva NiP-a najoštrije osuđujem nasilničko ponašanje Halila Bajramovića. Nasilje je neprihvatljivo i ono ne dozvoljava nikakve kalkulacije! Identičan stav zauzeo sam i kada je objavljen snimak na kojem se vidi kako, sada već suspendovani, policijski službenik FUP-a Zoran Čegar šamara mladića na prakingu koji ne pruža otpor. Moja, prije svega ljudska obaveza, je da reagujem. Uvjeren sam kako će nadležni organi poduzeti aktivnosti iz svoje nadležnosti”, napisao je Čampara.

Konaković najavio sankcije

Predsjednik Naroda i pravde i ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković, takošer je osudio Bajramovićevo nasilničko ponašanje.

– Osuđujem napad zastupnika NiP-a Halila Bajramovića na Sulejmana Samardžića. Izvinjavam se u ime rukovodstva i članova Naroda i pravde cjelokupnoj bosanskohercegovačkoj javnosti. Bez obzira na okolnosti, nasilje nema opravdanje. Organi stranke će adekvatno reagovati i sankcionisati ovo i svako drugo neprimjereno ponašanje – napisao je Konaković.

Vijest Čampara o ponašanju svog stranačkog kolege: Zgrožen sam se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus