Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Čović i Reilly razgovarali o trenutnoj situaciji u BiH i napretku prema EU i NATO-u

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dragan Čović danas je održao radni sastanak s ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Julianom Reillyijem.

Dužnosnici su razgovarali o trenutnoj situaciji u BiH na različitim nivoima vlasti, kao i napretku prema Evropskoj uniji i NATO-u, te odnosima između dvije zemlje.

Tom prilikom, Čović je izrazio zadovoljstvo ostvarenim pomacima na državnom nivou, izražavajući očekivanje kako će novoizabrani dužnosnici ostvariti potrebni napredak na području unutarnjih i vanjsko-političkih ciljeva.

Također, osobito je naglašena važnost stabilnog i konstruktivnog političkog dijaloga, uvažavajući daytonske principe i euroatlantske ciljeve, a kako bi se ostvareni zamah pozitivnih događaja nastavio i rezultirao općim prosperitetom i napretkom.

Bilateralni odnosi se nalaze na zadovoljavajućem nivou, ocijenjeno je prilikom sastanka, uz opredjeljenje za nastavak razvoja odnosa između Bosne i Hercegovine i Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Također je zaključeno kako je podrška Ujedinjenog Kraljevstva Bosni i Hercegovini od velike važnosti za stabilnost i napredak, saopćeno je iz Kabineta zamjenika predsjedatelja Doma naroda PSBiH Dragana Čovića, prenio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

Vijest Čović i Reilly razgovarali o trenutnoj situaciji u BiH i napretku prema EU i NATO-u se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus