Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Čović najavio sastanak HDZ-a i Trojke: “Dogovorit ćemo svaki resor, a ima ih jako puno”

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović najavio je kako će se u petak, 24. marta, u Mostaru susresti izaslanstva stranaka okupljenih oko HNS-a BiH i oko stranaka „Trojke”.

Taj sastanak, kazao je Čović nakon današnje sjednice Predsjedništva HNS-a BiH, rezultirat će sporazumom koji će otkloniti bilo kakav nesporazum između te dvije političke grupacije.

– U taj sporazum ugradit ćemo precizno svaki resor u Vladi FBiH, svaku instituciju, a ima ih jako mnogo unutar Federacije, da znamo točno kakvu ko ima obvezu od dva bloka prema toj instituciji. To bi naslonili na onaj sporazum koji imamo na nivou države – izjavio je Čović.

Govoreći o vremenskim rokovima, prvi čovjek HNS-a dodao je kako očekuje da će posao oko imenovanja nove izvršen vlasti u Federaciji BiH biti okončan do kraja aprila.

Predsjedništvo HNS-a na današnjoj je sjednici ponovno za predsjednika Glavnog vijeća te organizacije izabralo Božu Ljubića, a za tajnika HNS-a Josipa Merdžu.

Vijest Čović najavio sastanak HDZ-a i Trojke: “Dogovorit ćemo svaki resor, a ima ih jako puno” se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus