Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Čović: Naše opredjeljenje je europsko, guranje u blato i prošlost nas ne zanimaju

Bosna i Hercegovina trebala bi iduće sedmice imati Vijeće ministara BiH, a obrise Vlade FBiH za petnaestak dana, kazao je u četvrtak u Mostaru predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

– Mislim da će se idući tjedan zakazati vanredna sjednica Zastupničkog doma PS BiH kako bi se potvrdilo Vijeće ministara, a onda će svakako jedan od prvih sastanaka izvršne vlasti BiH biti s Vladom RH, pa i u području nauke i obrazovanja, što je nama jedan od prioriteta – rekao je Čović nakon sastanka s ministrom nauke i obrazovanja u Vladi Republike Hrvatske Radovanom Fuchsom.

Komentirajući izjavu zastupnika SDA u Parlamentarnoj skupštini BiH Edina Ramića koji je kazao da će “SDA predvoditi bunt naroda ukoliko se bude desila značajnija izdaja interesa države Bosne i Hercegovine”, Čović je rekao kako “HDZ-u i HNS-u guranje u blato i vraćanje u prošlost uopće nije tema”.

– Naše opredjeljenje je europsko. Dali smo maksimalan doprinos zahvaljujući Vladi Republike Hrvatske. Idući tjedan vjerujem da ćemo imati Vijeće ministara, a petnaestak dana iza toga i obrise Vlade FBiH. Naš put je vrlo jasan, ubrzana integracijska aktivnost. Želimo stvoriti unutarnju stabilnost u BiH. Oni koji će biti razočarani nečim ostavljamo njima i njihovim politikama da se bave time – naglasio je Čović.

Na medijske natpise u kojima stoji kako Borjana Krišto nije sigurna da će biti izabrano “njeno” Vijeće ministara BiH, zbog čega se navodno kandidirala i za Dom naroda PS BIH, Čović je podvukao kako je neko pomiješao odnose i procedure.

– Gospođa Krišto se našla na jednoj od listi za Dom naroda. Mi smo predali četiri liste. Jednu predvodim ja, a upravo iza mog imena je tek drugo ime gospođa Krišto, treće Darijana Filipović, itd. Drugu listu predvodi Zdenko Ćosić. Na svakoj listi imamo pet imena, to su naši potezi. Neka to tumači kako ko hoće, to je više sada za zabavu analitičarima. Krišto je danas kao predsjedavajuća Vijeća ministara u razgovorima s međunarodnim kolegama. Od iduće sedmice je predsjedateljica Vijeća ministara u punom sazivu. Pred njima je jako puno posla i nadam se brzo zajedničkoj sjednici s predstavnicima Vlade RH kako bi europske teme stavili na stol – rekao je Čović.

Vijest Čović: Naše opredjeljenje je europsko, guranje u blato i prošlost nas ne zanimaju se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus