Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Čović s Oliverom Varhelyijem: Kandidatski status za BiH prioritetan

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović u utorak je u Sarajevu u Parlamentarnoj skupštini BiH održao radni sastanak s povjerenikom za proširenje i susjedstvo Europske unije Oliverom Varhelyijem uoči potpisivanja dokumenta naziva: “Smjernice, načela i ciljevi u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za razdoblje 2022.-2026. godine”.

Teme sastanka obuhvatile su kandidatski status Bosne i Hercegovine, ispunjavanje ključnih reformi te uspostavu vlasti nakon Općih izbora održanih u listopadu 2022. godine, saopćeno je iz HDZ-a BiH.

Zvaničnici su također komentirali potpisivanje dokumenta: “Smjernice, načela i ciljevi u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za razdoblje 2022.-2026. godine”.

Čović je izrazio posebnu zahvalnost povjereniku Varhelyiju na predanosti u radu za evropsku Bosnu i Hercegovinu, ističući povjerenika kao dokazanog i predanog prijatelja BiH.

Istaknuo je također kako evropska BiH nema alternativu te kako Europska unija ostaje najvažniji vanjsko-politički prioritet sada i u budućnosti, navodi se u saopćenju.

Vijest Čović s Oliverom Varhelyijem: Kandidatski status za BiH prioritetan se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus