Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Crnadak: Neka Dodik objasni kakvu je korist RS imala od proslave akcije “Maestral” na njegovom imanju

“Jučerašnje priznanje hrvatskog predsjednika Milanovića da je bio gost na Dodikovom imanju i destlieriji, gdje su pili rakiju i družili se, potvrđuje da je Milanović imao poseban tretman, iako je na zabavu došao direktno sa obilježavanja pogroma nad Srbima u Mrkonjić Gradu, Šipovu i drugim opštinama, uz njegov poznati stav da su “Srbi šaka jada””, rekao je potpredsjednik PDP-a i narodni poslanik Igor Crnadak.

On kaže da je najuvredljivije i najteže za sve građane Republike Srpske zvučao onaj dio Milanovićeve izjave u kojem on kaže da je bilo logično da godišnjicu akcije Maestral, oslobođenje Jajca i drugih gradova, proslavi sa Bošnjacima, ali s obzirom da ga oni nisu zvali, otišao je kod Dodika.

“Koliko je Dodik izgubio kompas u svom prohrvatskom djelovanju najbolje govori činjenica da je Milanović na dernek u Bakincima, gdje je specijalno za njega nastupala jedna poznata pjevačica iz Banje Luke, došao direktno sa ceremonije na kojoj je Milanović uručio odlikovanje jedinici HVO, koja je neposredni egzekutor zločina nad Srbima 1995.godine”, kaže Crnadak.

Dodaje da je sramota da Dodik pjeva i slavi sa onima koji odlikuju hrvatske formacije protiv kojih MUP Republike Srpske i naše pravosuđe vode postupke za ratne zločine.

“Posebno je sramotna Dodikova pjesma i veselje sa Milanovićem, koji ne dozvoljava predsjedniku Srbije da posjeti Jasenovac i koji ne krije da je srbomrzac, koji nema poštovanje za Republiku Srpsku, nego samo za svog “saveznika” Dodika, jer izvršava sve naloge Zagreba.

Na kraju, pozivam Dodika da pred javnošću Republike Srpske objasni šta je radio Milanović kod njega, kakvu je korist Republika Srpska imala od proslave akcije “Maestral” na njegovom imanju i da li se bar malo stidi pred porodicama stradalih Srba u toj akciji”, poručuje Crnadak.

Raport.ba