Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Crnadak: “Ostat će upisano da su se osudi Rusije usprotivili samo Eritreja, Bjelorusija, Sirija, Sjeverna Koreja i Milorad Dodik”

“Od ogromnog značaja za Republiku Srpsku i srpski narod je glasanje Srbije i BiH za rezoluciju UN-a kojom se osuđuje ruska invazija na Ukrajinu i zahtjeva hitan prestanak upotrebe sile i bezuslovno povlačenje ruske vojske sa teritorije Ukrajine”.

Rekao je ovo Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a i bivši ministar inostranih poslova BiH, dodavši:

“Ovo je bila teška, ali mudra i dalekosežna odluka kojom su Srbija i naš narod pokazali posvećenost međunarodnom pravu i principijelnost kod zaštite teritorijalnog integriteta svih zemalja članica UN-a”.

Crnadak kaže da, “iako smo i sami kroz historiju bili predmet nepravednih odluka, u ova teška vremena lideri srpskog naroda moraju biti hrabri i ne smiju dozvoliti da Republika Srpska i Srbi kao narod budu izolovani i izopšteni”.

“Ovaj dan, nažalost, ostat će zabilježen u istoriji kao dan u kojem su se osudi Rusije usprotivili samo Eritreja, Bjelorusija, Sirija, Sjeverna Koreja i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Ovo je definitivna propast Dodikovih pokušaja da preokrene evropski kurs Republike Srpske, koja će, zajedno sa Srbijom, nastaviti evropski put, uz jačanje svojih institucija i izgradnju partnerstava širom svijeta”, zaključio je Crnadak.

Raport.ba