Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Cvijanović se sastala sa Sattlerom: Potrebno što brže formiranje vlasti na svim nivoima

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović razgovarala je danas sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnim predstavnikom EU u BiH Johannom Sattlerom. Razmijenili su mišljenje o aktuelnim političkim prilikama u BiH, kao i o procesu evropskih integracija, sa posebnim osvrtom na perspektivu dobijanja kandidatskog statusa za članstvo u EU do kraja godine.

Istaknuta je potreba što bržeg formiranja vlasti na svim nivoima u BiH, u cilju efikasnog provođenja reformskih procesa u domenu evropskih integracija, kao i daljeg unapređenja socioekonomske situacije u oba entiteta.

Ovom prilikom, predsjedavajuća Predsjedništva BiH izrazila je očekivanje da će EU u daljem pristupnom procesu pokazati pragmatičan pristup prema BiH, uvažavajući njenu decentralizovanu strukturu, kao i ustavne nadležnosti različitih nivoa vlasti, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Vijest Cvijanović se sastala sa Sattlerom: Potrebno što brže formiranje vlasti na svim nivoima se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus