Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Dalibor Mandić sproveden u Tužilaštvo. Osumnjičen za ubistvo Ariela Bogdanovića

Dalibor Mandić, osumnjičeni za ubistvo 28-godišnjeg Banjalučanina Ariela Bogdanovića, sproveden je večeras u banjalučko Okružno javno tužilaštvo.

Portparolka banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva Maja Đaković Vidović rekla je za RTRS da je banjalučka Policijska uprava ovom tužilaštvu dostavila izvještaj protiv Mandića.

Postoji osnova sumnje da je Mandić počinio krivično djelo teško ubistvo Ariela Bogdanovića.

“Na okolnosti počinjenog krivičnog djela osumnjičeno lice će ispitati postupajući tužilac.

Nakon ispitivanja osumnjičenog lica postupajući tužilac će uputiti prijedlog Okružnom sudu u Banjoj Luci za određivanje mjere pritvora. O tome će javnost naknadno biti obaviještena”, rekla je Vidović.

Krivično djelo teško ubistvo u kojem je smrtno stradao mladić A.B. iz Banje Luke tragični je događaj koji je uznemirio sve građane u RS. Saopšteno je to iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević pohvalio je policijske službenike Policijske uprave Banja Luka.

Naglašava da su oni u saradnji sa Tužilaštvom Banja Luka za manje od 24 sata pronašli i identifikovali počinioca ovog teškog krivičnog djela.

“Nažalost, pojedini mediji su objavom snimka samog čina ubistva stradalog ne samo objavili detalj istrage, već i dodatno uznemirili i zgrozili javnost.

Niko iz Policijske uprave Banja Luka nije dao saglasnost ijednom mediju za objavu ovog snimka. To je u datom trenutku samo usložilo trenutnu situaciju. Istovremeno, u želji za senzacionalizmom prekršeni su svi etički kodeksi novinarske branše”, poručuju iz MUP-a RS.

Iz MUP-a pozivaju sve predstavnike medija da se podsjete osnovnih principa novinarstva, a to su objektivnost, istinitost i etičnost.

Raport.ba