Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Danas u 9 sati izricanje presude u predmetu “Dženan Memić”. Evo gdje možete pratiti ročište za objavu presude

Danas u 9 sati Sud Bosne i Hercegovine će izreći presudu u predmetu Zijad Mutap i drugi. Podsjetimo, Zijad Mutap, Alisa Ramić (Mutap), Josip Barić, Hasan Dupovac i Muamer Ožegović optuženi su da su ometali istragu te djelovali kao kriminalna grupa s ciljem prikrivanja dokaza o tome šta se desilo kobne noći 8. februara 2016. godine. Tada je Dženan Memić zadobio teške povrede opasne po život, uslijed kojih je preminuo.

Iz grupe “Pravda za Dženana” objavili su upute na Facebooku za sve one koji žele prisustvovati izricanju presude u Sudu BiH.

“Dragi ljudi, izricanju presude sutra u 9 sati u Sudu BiH možete prisustvovati. A za to je potrebno da sa sobom ponesete važeći lični dokument. Preporučljivo je da se dođe ranije.

Također, molimo sve vas koji ćete doći, da se prije tj. u toku izricanja presude ne zadržavate u predjelu ulaza u Sud, te da slijedite upute osoblja, kako ne bi došlo do ometanja rada suda.

Muriz Memić će se svakako obratiti nakon izricanja presude i medijima i građanima. Hvala još jednom na podršci, kakva god presuda bude – samo neka bude pravda! Neka bude pravda, makar propao svijet – poručili su iz grupe “Pravda za Dženana Memića”.

Dženan Memić je stradao prije šest godina

Izricanje presude pred u Sudu Bosne i Hercegovine može se pratiti na ovom linku. Iz Suda BiH su saopštili da će ovaj link biti dostupan i na njihovoj web stranici.

Raport.ba