Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Davor Dragičević s Davidovom slikom na mitingu: “Ubico. Pravda za Davida”

Pripadnici MUP-a Republike Srpske nisu dozvolili da se Davor Dragičević približi Miloradu Dodiku i političkom rukovodstvu RS tokom mitinga u Banjoj Luci, prenosi Gerila.info.

Otac stradalog mladića Davida, čiji slučaj ubistva nikada nije riješen, pokušao se probiti u blizinu bine s koje su se okupljenima obraćali predstavnici vlasti Republike Srpske.

Skup je u organizaciji Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i koalicionih partnera ove stranke, pod nazivom miting “Otadžbina zove”.

“Glavna zvijezda” skupa je predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

No, Davor Dragičević mu nije uspio prići, jer su ga zaustavili pripadnici policije.

Dragičević je držao Davidovu sliku i uzvikivao:

“Ubico. Pravda za Davida”.

Podsjetimo, David Dragičević nestao je 18. marta 2018. godine.

Njegovo tijelo pronađeno je šest dana kasnije na ušću rijeke Crkvene u Vrbas. Okolnosti smrti, koja je okarakterisana kao ubistvo, do danas nisu razjašnjene.

Policija je prvobitno tvrdila da se radi o “zadesnoj smrti”, ali je u junu 2018. godine pokrenuta istraga protiv N.N. osoba za ubistvo mladića.

Njegovi roditelji od samog početka navode da su u ubistvo umiješani pojedini pripadnici MUP-a RS.

Davor Dragičević je zbog svih dešavanja, u znak protestka. više od dva mjeseca boravio je na zelenoj površini ispred zgrade Tužilaštva BiH.

Šator je uklonio krajem maja. Tada je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine potvrdilo da je istraga u vezi ubistva Davida Dragičevića prioritet u radu.

Raport.ba