Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Dejan Kostić u Banjoj Luci snimao kako maltretira konobara. Mora platiti 9.000 KM

Banjalučanin Dejan Kostić zvani Dela osuđen je na novčanu kaznu od 9.000 KM zbog krivičnog djela zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće ponašanje.

U izrečenu kaznu uračunato mu je vrijeme provedeno u pritvoru, počev od 28. aprila do 27. maja 2019. godine, te od 30. septembra do 15. oktobra 2020. godine, odnosno ukupno mjesec i 14 dana.

Prema navodima iz optužnice, Kostić je 24. aprila 2019. godine oko 13.25 sati, u kafiću “Armando” u Banjoj Luci, u Ulici Stepe Stepanovića, namjeravao da zastraši konobara P.P. i pozvao ga u toalet.

“Kada su ušli u toalet, počeo je rukama oštećenom zadavati udarce u predjelu lica, govoreći mu da su ga prethodnog dana njegovi drugovi, M. M. i Č.S. napali, a zatim je svojim mobilnim telefonom snimao oštećenog dok ga je i dalje udarao otvorenom pesnicom, te ga snažno hvatao u predjelu vrata, tjerajući ga da govori sam sebi da je p…a, a potom navedeni snimak učinio dostupnim”, navodi se u optužnici.

“Na opisani način oštećenom je nanio veliku bol, čime je izvršio krivično djelo zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje”, navodilo se u optužnici.

Kostić se ranije predstavljao kao vođa “Lešinara”, navijača FK Borac.

Raport.ba