Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Denis Zvizdić nakon imenovanja: Vrijeme je za novi zamah na euroatlantskom putu

Novoizabrani predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić nakon imenovanja kazao je da je pred državnim poslanicima ozbiljan i odgovoran rad. Te da nema vremena za gubljenje.

“Želim da novi saziv Predstavničkog doma, u skladu sa ustavnim nadležnostima, da veliki doprinos u cilju stabilizacije političkih prilika u BiH”, naveo je Denis Zvizdić nakon imenovanja.

Istaknuo je da je vrijeme za novi zamah na euroatlantskom putu. Kao i ubrzan socioekonomski razvoj te jačanje vladavine prava. Smatra da je prioritetno potrebno započeti rad na usvajanju reformskih zakona. Zakona koji će voditi BiH naprijed i koji će biti usklađeni s pravnom stečevinom Evropske unije.

Izrazio je očekivanje da će poslanici tokom četverogodišnjeg mandata aktivno ispuniti sve obaveze koje su pred BiH. A koje su avedene kao prioriteti u Mišljenju Evropske komisije o članstvu BiH u Evropskoj uniji.

Naglasio je, obraćajući će poslanicima, da bez jake i stabilne zakonodavne vlasti, ni izvršna vlast ne može dobiti potreban zamah i podršku.

“Zato se nadam da će ovo biti mnogo uspješniji i kvalitetniji mandat u odnosu na prethodni. Nadam se da ćemo zajednički raditi konstruktivno. I u najboljem interesu građana BiH koji su nas izabrali u ovaj časni dom”, zaključio je Zvizdić.

Uz Zvizdića Kolegij Doma činit će i Marinko Čavara iz HDZ BiH i Nebojša Radmanović iz SNSD-a.

Raport.ba