Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Detalji hapšenja u Sarajevu: Građani prijavili obračun, nađeni droga i oružje

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo objavili su detalje hapšenja u centru grada. Policija je uhapsila 28-godišnjeg S.M. i 33-godišnjeg H.Z., oba iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela: Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga /čl. 238. st. 1 KZ FBiH/ i Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija /čl. 371 KZ FBiH/, saopćeno je iz MUP-a KS

Istog dana, oko 11 sati, Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo zaprimio je informaciju da je na raskrsnici ulica Skenderija – Skenderija čikma, od strane više, vjerovatno naoružanih NN osoba, došlo do narušavanja javnog reda i mira. Izlaskom na teren, policijski službenici su na mjestu događaja zadržali dvije muške osobe u dva motorna vozila.

Vizuelnim pregledom, u jednom od vozila, policijski službenici su uočili jedan otvoren kofer u kojem je bilo više PVC kesa sa sadržajem bijele praškaste materije, te nepoznat predmet – oblijepljen ljepljivom trakom.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, te je izvršen pretres oba putnička motorna vozila: Golf A7 i Mini Cooper. U vozilu Golf pronađeno je vatreno oružje – automatska puška sa pripadajućim okvirom i 27 metaka nepoznatog kalibra, te četiri PVC kese sa sadržajem bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu speed, bruto mase 3.140 grama.

Na području općine Centar, u ulicama Zaima Šarca i Bolnička, izvršeni su i pretresi stambenih objekata koje koriste lica lišena slobode.

Pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju kriminalističku obradu nad S.M. i H.Z.

Raport.ba