Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

DF iz stranke isključio Mirsada Duratovića jer je podržao novo Vijeće ministara

Demokratska fronta isključila je iz stranke Mirsada Duratovića. U saopćenju se ističe kako DF na bilo koji način ne podržava i da se protivi formiranju predloženog saziva Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, uključujući i prijedlog imenovanja ministra za ljudska prava i izbjeglice koji dolazi iz entiteta RS.

“Čvrsto ostajemo pri stavu da se ne slažemo ni sa političkim programom niti sa ciljevima nove političke koalicije na državnom nivou.

Mirsad Duratović kao predstavnik DF-a u Pokretu za državu odluku o podršci novom sazivu Vijeća ministara nije donio uz saglasnost organa Demokratske fronte, nego je samoinicijativno podržao zajedničkog kandidata SNSD-a i Osmorke, što je za Demokratsku frontu apsolutno neprihvatljivo.Gospodin Duratović je i nakon dodatnih konsultacija sa organima stranke odbio da uskrati spornu i neprihvatljivu podršku novom sazivu Vijeća ministara”, saopćeno je iz DF-a.

Imajući u vidu sve navedeno, iz Demokratske fronte kažu kako su postupili prema odredbama statuta i donosena je odluka na temelju stava 3, člana 37. – odnosno mjera isključenja.

Raport.ba