Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Direktor Dječijeg doma Bjelave o apelu za pomoć koji se pojavio na društvenim mrežama

Na društvenim mrežama proteklih dana pojavio se apel u kojem se navodi da bebe u Dječijem domu Bjelave nemaju odjeću, pelene i drugih potrepština. Tim povodom u Jutru za sve na BHRT-u je gostovao Tarik Smailbegović, direktor ove institucije koji je govorio o ovome.

Ženska osoba koja je objavila apel, tražila je pomoć od sugrađana navodeći da sve potrebno odnesu u prostorije Doma. Navela je i to kako je pomoć dobrodošla i za djecu drugih uzrasta. No, iz ove ustanove su demantovali ove navode.

Iz Doma navode da KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja nije objavio nikakve zvanične apele za pružanje pomoći, a koji su se prethodnih dana pojavili na društvenim mrežama.

“Naravno, kao Ustanova koja zbrinjava najranjiviju populaciju društva, svakodnevno sarađujemo sa građanima i pravnim licima koji žele dati svoj doprinos u radu Ustanove, na čemu smo neizmjerno zahvalni. Svi oni koji žele pomoći molimo da se prethodno obrate Ustanovi (putem e maila: dombjelave@hotmail.com ili na broj telefona 033/209-044) kako bi dobili adekvatne informacije o trenutnim pojedinačnim potrebama djece o kojoj brinemo”, saopćili su iz ove ustanove.

Vijest Direktor Dječijeg doma Bjelave o apelu za pomoć koji se pojavio na društvenim mrežama se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus