Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Dodik još jednom banjalučkom novinaru crta metu na čelo

Predsjednik Republike Srpske i SNSD, Milorad Dodik, poručio je da je spreman da razgovara sa urednicima medija i novinarima u Republici Srpskoj o zakonu kojim se kriminalizuje kleveta, ali je istovremeno uputio i nove uvrede na račun novinara.

Dodik je izjavio da je vladajuća koalicija u Srpskoj pokazala sposobnost da po političkim pitanjima djeluje sinhronizovano, udruženo.

– Stavićemo na dnevni red i ovaj zakon koji ide o izmjenama Krivičnog zakonika. Mislim da oni koji su prekardašili u tome, da stvaraju jednu nepovoljnu atmosferu, žele da nametnu i da sebe odbrane kao što je onaj Vukelić i neke druge spodobe koje ovdje godinama lažu, petljaju, nameću ljudima, reketiraju, ne znam ni ja šta čine, sada žele da novinarsku zajednicu skupe za sebe. Kako bi je navodno zaštitili. To nema nikakve veze sa tim – rekao je danas Dodik, prenosi Srpskainfo.com.

Pomenuti Siniša Vukelić je predsjednik Kluba novinara Banjaluka i urednik portala “Capital”. Vukelić je odgovorio na Twitteru.

– Nijedan novinar nije koristio ovakav riječnik i uvrede za Dodika koje on protiv njih upotrebljava više od 16 godina. Spodobama nazvati stotine novinara koji su protiv kriminalizacije klevete, jasno pokazuje šta je njegov cilj. Kad god nema argument protiv činjenica i istine, uvijek pribjegne najprizemnijem potezu, pokušaju diskreditacije protivnika – napisao je Vukelić.

Dodik je dalje poručio da je cilj osigurati da “medijska zajednica radi slobodno svoj posao”, da niko zbog tog posla ne može da odgovara, ali da neko ko tendenciozno pokušava da drugom nanese zlo, apsolutno to ne treba da čini, pa makar se on zvao i “neki novinar”.

– U svakom slučaju mislim da je to odgovornost do koje ćemo doći zajedno. Ja sam spreman sa svim urednicima, sa svim novinarima, da sjednem na jedan skup i da razgovaram o tome. Do detalja. I ne treba ništa da se desi da ojača strah novinaske zajednice ili novinarima koji žele da rade svoj posao – rekao je Dodik.

Vijest Dodik još jednom banjalučkom novinaru crta metu na čelo se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus