Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Dodik o četvrtom delegatu u Domu naroda BiH: “Neki su sinoć pozvani u Beograd”

Lider SNSD Milorad Dodik očekuje da će ova politička partija imati četiri delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

“Prema onome šta smo razgovarali sa našim koalicionim partnerima to ne bi trebalo da bude problem, ali ne mogu reći sa sigurnošću imajući u vidu da su svi `skočili` od regiona, SAD, Velike Britanije da razgovaraju sa svakim poslanikom i pokušavaju da slome njihovu volju”, ustvrdio je Dodik u izjavi novinarima u Kotor Varošu.

On je rekao da su “neki sinoć i pozvani u Beograd da u ko zna kakvom formatu razgovaraju sa nekim ljudima koji nisu vlast”.

“Ambasador SAD u BiH hodao je po Republici Srpskoj i miješao se u unutrašnje strane, a u politički život se miješaju svaki dan. Britanci prijete, prizivaju, ohrabruju i šta sve ne i sve je odjednom postalo važno. Važno je zato što smo imali netačnu tvrdnju da je od pet delegata u Domu narodu nametnuto da je prosta većina četiri, iako matematika kaže da je to tri”, rekao je Dodik.

On je ponovio da je zato važno da SNSD ima četiri kandidata da bi se tamo moglo na najbolji način zaštiti interes Republike Srpske što, po njemu, SNSD radi na najbolji način.

Dodik kaže da lider SDA Bakir Izetbegović juče poziva opoziciju iz Republike Srpske da zajedno formiraju vlast na niovu BiH, što je matematički moguće, ali funkcionalno nikako.

“Vidjećemo, koalicija oko SNSD-a ima apsolutnu većinu u Republici Srpskoj pa će se vidjeti šta je moguće, a šta nije”, istakao je Dodik.

On tvrdi da je “Sarajevu potrebno da Republiku Srpsku okrivi za sve, odnosno za neke zastoje”, ali da to neće uspjeti.

“Vratite nas na Ustav BiH jer RS neće BiH koja je suprotna ovom ustavu. Ako hoćete BiH, vratite se Dejtonskom sporazumu što smo jasno rekli i tu nema dileme”, rekao je Dodik.

On je ponovo ustvrdio da RS neće BiH kreiranu u ambasadama SAD i Velike Britanije, “zemalja koje su uvijek bile protiv RS i urušavali je do mjere da ne može da postoji”.

Vijest Dodik o četvrtom delegatu u Domu naroda BiH: “Neki su sinoć pozvani u Beograd” se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus