Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Dodik ponovo u kontru: Ulazak BiH u NATO je nemoguć

Ulazak BiH u NATO je nemoguć, pošto Republika Srpska neće podržati tu ideju, izjavio je agenciji RIA Novosti član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, te tu tezu još jednom ponovio na svom Twitteru.

“Srpski narod, RS , ne podržavaju ulazak BiH u NATO i to je naša stalna pozicija uprkos svim događajima na globalnoj sceni i pritiscima raznih faktora koji se zalažu za odluku o pridruživanju NATO savezu”, rekao je Dodik.

On je istakao da narod RS ima svoju odluku o ovom pitanju i podsjetio da je, prema odluci Narodne skupštine RS, ulazak u NATO nemoguć.

“U najmanju ruku, ova procedura bi morala da prođe određene korake u parlamentu, a siguran sam da parlament neće usvojiti takvu odluku. Samim tim naše prisustvo u NATO savezu je apsolutno nemoguće u budućnosti”, rekao je Dodik.

Српски народ и Република Српска не подржавају улазак БиХ у НАТО. То је наша стална позиција упркос свим догађајима на глобалној сцени и притисцима разних фактора који се залажу за одлуку о придруживању НАТО савезу. https://t.co/c4LCAFcj8W

— Милорад Додик (@MiloradDodik) September 22, 2022

Svi zajednički projekti BiH sa Rusijom bit će nastavljeni, uključujući gradnju gasovoda u RS, rekao je agenciji Dodik.

Dodik se prije dva dana sastao sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u okviru posjete Moskvi.

“Naravno, na prvom mjestu je bio razgovor o energetici. Zaključili smo da će biti nastavljeni svi naši projekti, uključujući gas i gradnju gasovoda i termoelektrana u RS”, rekao je Dodik.

On je dodao da saradnja sa Rusijom u gasnom sektoru napreduje dobro i da treba da bude nastavljena i poboljšana.

Dodik je napomenuo da je važno nastaviti trgovinu sa “Gaspromom” prema ranije dogovorenim cijenama.

Raport.ba