Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Dodik popustio i kipti od bijesa: Ne vjerujem Lagumdžiji i Arnautu, ali dali smo saglasnost za ambasadore

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i RS, popustio je i dao ‘zeleno svjetlo’ za imenovanje ambasadora BiH.

Posebno se to odnosi na Zlatka Lagumdžiju i Damira Arnauta, čije je imenovanje htio blokirati.

Dodik je sad objavio da je data saglasnost jer su uvjetovana i imenovanja ambasdora koje je predložila Željka Cvijanović, predsjedavajuća Predsjedništva BiH.

Ipak, sudeći prema objavi, Dodik nije sretan tačnije bijesan je što je morao dati saglasnost.

Бошњаци у континуитету злоупотребљавају спољну политику БиХ и дипломатско-конзуларну мрежу. Али имајући у виду да је именовање наших амбасадора условљено именовањем осталих, одлучили смо да дамо сагласност на именовања свих.— Милорад Додик (@MiloradDodik) March 17, 2023

“Bošnjaci u kontinuitetu zloupotrebljavaju spoljnu politiku BiH i diplomatsko-konzularnu mrežu. Ali imajući u vidu da je imenovanje naših ambasadora uslovljeno imenovanjem ostalih, odlučili smo da damo saglasnost na imenovanja svih.

I dalje ne postoji povjerenje u Zlatka Lagumdžiju, Damira Arnauta, Svena Alkalaja i Erola Avdovića, ali se nadam da će svojim radom doprinijeti bržem raspadu BiH te im zato nećemo stajati na putu”, naveo je Dodik.

Osvrnuo se i na rad Denisa Bećirovića.

“Ponekad mi Denis Bećirović svojim glupostima skreće pažnju na sebe, ali čini mi se da i on uspješno radi na ostvarenju političkih ciljeva Republike Srpske”, naveo je Dodik.

Ranije je Dodik govorio da neće dati saglasnot na imenovanje ambasadora koje je predložio Bećirović, a posebno su mu smetali Lagumdžija i Arnaut.

СНСД неће подржати именовања Златка Лагумџије и Дамира Арнаута за амбасадоре јер се ради о људима који доказано раде против Републике Српске.

— Милорад Додик (@MiloradDodik) January 24, 2023

On je tad govorio da oni rade protiv RS te da je zbog toga od Cvijanović tražio da ne da svoj glas.

Raport.ba