Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Dodik: U FBiH i dalje žive u zabludi da sa međunarodnom zajednicom mogu odlučivati o imovini koja pripada RS

Milorad Dodik, predsjednik RS i lider SNSD ponovo je niz pohvala na račun manjeg bh.entiteta. Naime, Dodik tvrdi da je RS stabilna i svakim danom sve više jača. Između ostalo, Dodik se dotakao i odlučivanju FBiH po pitanju imovine.

Dodik i o odlukama FBiH

Dodao je kako uprkos raznim pokušajima da se stanje u RS predstavi lošim, ponosan je na sve što to odgovara statističkim podacima.

“Ti podaci kažu da imamo stalni rast prosječne plate, koja je u januaru ove godine iznosila 622 evra, kreditni rejting Republike Srpske je stabilan B plus, a ostvareni bruto domaći proizvod u 2022. godini nominalno je veći za 13,5 odsto u poređenju sa 2021. godinom, kao i da je u januaru ove godine ostvarena pokrivenost uvoza izvozom po sjajnoj stopi od 97,28 odsto, što je čini rekordnom”, napisao je Dodik na svom Instagramu.

Potom dodao:

“Protekla sedmica pokazala je da u Federaciji BiH i dalje žive u zabludi da uz podršku međunarodne zajednice mogu odlučivati o imovini koja pripada Srpskoj. Ponovo sam ukazao na to da takve političke odluke Ustavnog suda za nas nemaju značaj”, dodao je Dodik.

Jačanje institucija RS

On je poručio da se nastavlja još jače borba za interese Republike Srpske.

“Na sastanku s koalicionim partnerima, potvrdili smo partnerstvo potpisivanjem novog koalicionog sporazuma, koji je dodatno učvrstio naša nastojanja da u narednom periodu radimo još intenzivnije na jačanju institucija Republike Srpske.

RS i Srbija uvijek su zajedno u svemu i to se vidi i u projektima koje zajedno radimo. O čemu sam razgovarao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu. Još jednom sam pružio podršku po pitanju Kosova.

Srećan sam što se najvažniji datumi za Republiku Srpsku i naš narod obilježavaju u Srbiji”, istakao je Dodik.

Raport.ba