Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Dodik utišao pobunu u SNSD-u: Svi će glasati za Vijeće ministara

Milorad Dodik održao je sastanak s ‘pobunjeničkim’ ogrankom stranke iz Istočnog Sarajeva i čini se ugušio pobunu u SNSD-u.

Do sastanka je došlo kada su iz ovog dijela stranke jasno kazali da neće podržati Nenada Nešića za ministra sigurnosti.

SNSD Istočno Sarajevo ima u Državnom parlamentu zastupnika Miroslava Vujičića.

On je jučer jasno kazao da neće glasati za Vijeće ministara u kojem je Nešić.

Vujičić također potvrdio da postoji raskol u SNSD-u zbog Nenada Nešića. Ističe da će gradski odbor SNSD sutra zauzeti stav.

“Imam sto razloga da ne glasam za Nešića, jedan da glasam. Upropastio je Puteve, DNS, pa će i Ministarstvo bezbjednosti…”.

I šef Gradskog odbora Ljubiša Ćosić kazao je da ne mogu podržati Nešića.

“Ovo nije naš bunt, mi ćemo uvijek slijediti politiku Dodika ali samo želimo da prenesmo glas naroda i da kažemo da neki prijedlozi nisu dobri. Ne trgujemo funkcijama i ne pripadamo nekim strujama, ne tražimo funkcije, rekao je predsjednik gradskog odbora SNSD-a Ljubiša Ćosić.

Međutim, sudeći prema objavi Dodika na Twitteru došlo je do prevrata.

Управо сам одржао састанак с пријатељима из Источног Сарајева. Посланици СНСД-а у пуном капацитету сутра ће гласати за подршку Савјету министара БиХ. pic.twitter.com/41ezNZnE17— Милорад Додик (@MiloradDodik) January 24, 2023

“Upravo sam održao sastanak s prijateljima iz Istočnog Sarajeva. Poslanici SNSD-a u punom kapacitetu sutra će glasati za podršku Savjetu ministara BiH”, naveo je Dodik.


Raport.ba