Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Drama u Sarajevu: Žena se utopila u Miljacki

Sinoć se u Sarajevu odvila drama. Naime, ženska osoba se utopila u Miljacki. Ovo je za Raport potvrđeno iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

Kako nam je rečeno sve desilo oko 1 sat i 58 miniuta na području općine Stari grad.

“Desilo se u 1 sat i 58 minuta u ulici Hamdije Kreševljakovića. Tijelo je izvučeno na Ilidži. Riječ je o ženskoj osobi. Trenutno imamo samo te informacije”, kazali su nam iz MUP-a KS.

U kasnim noćnim satima je krenula potraga u kojoj osim policije učestvovao i GSS. Još uvijek nije poznat identitet žrtve. 

Iz Gorske službe spašavanja KS su se oglasili na zvaničnom Facebook profilu:

“Nešto iza 02:00 sata na poziv dežurnog operativnog Gorske službe spašavanja Kantona Sarajevo, Operativnog centra civilne zaštite Kantona Sarajevo, Operativnog centra civilne zaštite općine Novi Grad Sarajevo obavješteni smo da je mlađa ženska osoba doživjela nesreću i pala u nabujalu rijeku Miljacku.

Odmah smo alarmirali dežurni tim GSS Novi Grad Sarajevo koji su vršili potragu za nestalom na teritoriji Općine Novi Grad Sarajevo tačnije u koritu rijeke Miljacke.

U ispomoć su nam pritekle kolege iz GSS Kantona Sarajevo, Profesionalna vatrogasna brigada Kantona Sarajevo te Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo. U 3:58 časova smo u nabujaloj rijeci “Miljacka” uočili tijelo na površini koje je nosila rijeka. Nakon čega su spasioci pristupili izvlačenju beživotnog tijela uz prisustvo i pomoć Policijskih službenika MUP KS na obalu rijeke gdje je obavljen uviđaj”, naveli su na svojoj stranici.

Raport.ba