Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Državljanin BiH u Hrvatsku pokušao unijeti više od 100.000 eura i mobitele

Na graničnom prijelazu Slavonski Šamac u Hrvatskoj carinski službenici spriječili su pokušaj unosa na skriven način u teretnom vozilu više od 100 hiljada eura te dva mobitela.

“Provodeći pojačane mjere nadzora na ulazu u Republiku Hrvatsku, na graničnom prijelazu Slavonski Šamac carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Slavonski Brod izvršili su detaljan pregled teretnog vozila BiH registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin BiH”, saopćeno je iz Carinske uprave Republike Hrvatske.

Dodaje se kako je detaljnim pregledom predmetnog teretnog vozila, uz upotrebu opreme iz projekta HERCUL III, utvrđeno da se u prostoru kontrolne ploče ispod sjedala suvozača nalazi skrivena veća količina novca i mobiteli.

Pregledom je pronađeno ukupno 107.130 eura, koja novčana sredstva vozač nije prijavio ovlaštenom carinskom službeniku prilikom unosa, te dva mobilna telefona marke IPHONE P20 PRO i SAMSUNG GALAXY S23 ULTRA.

Zbog počinjenog prekršaja vozaču je izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u ukupnom iznosu od 54.750 eura koju je vozač odmah podmirio.

Pronađeni mobiteli su oduzeti, navodi se u priopćenju.

Raport.ba